MIKSI RAUDALLA TÄYDENNETTY?

Riittämätön raudan saanti on imeväisikäisillä ja taaperoilla yleisin ravitsemukseen liittyvä haaste. Syitä ei tarvitse kaukaa hakea.

1. Ruoka-annokset ovat pieniä.

2. Ruoka sisältää niukasti rautaa, erityisesti ensimmäisen
ikävuoden aikana.

3. Pikkulapset tarvitsevat paljon rautaa – 6 mg päivässä (Euroopan komissio), paikallisten suositusten mukaisesti jopa 8 mg. Esimerkkinä voi tuoda aikuisen miehen päivittäisen raudan saantisuosituksen, joka on 9 mg.

4. Pikkulapsilla esiintyy usein nirsoilua ruoan suhteen.

Meidän lastenruoka on raudalla täydennetty perheen pienimpien riittävän raudan saannin tukemiseksi. Käytämme korkealaatuista rautabisglysinaattia ja lisäämme rautaa Euroopan komission ohjeiden mukaisesti. 1 purkki puuroa 190 g sisältää 53-72% ja vihannessoseet 18-23% päivittäisestä raudan saannista imeväisikäisille ja taaperoille. Tuotteet sopivat päivittäiseen käyttöön kaikille lapsille. Raudalla täydennetty ruoka ei ole rautavalmiste.

Raudalla täydennetty lastenruoka eroaa tavallisesta lastenruuasta vain siltä osin, että siihen on lisätty rautaa päivittäisen raudan tarpeen tyydyttämiseksi. Ruuan makuun tämä rauta ei vaikuta lainkaan. Päinvastoin, raudalla täydennetyt luomu puurot ovat rakenteeltaan miellyttäviä ja erittäin herkullisia – kaikki reseptit ovat myös meidän lasten hyväksymiä! 🙂

Hyvää ruokahalua!

Raudalla täydennetty

Meidän lastenruokiin on lisätty rautaa lasten riittävän raudan saannin varmistamiseksi. Yhdestä purkista puurosta saa mausta riippuen 3,2-4,3 mg rautaa, joka on 53-72% päivittäisestä raudan saantisuosituksesta imeväisikäisille ja taaperoille. Vihannessoseista saa 1,1-1,4 mg rautaa purkista (18-23% päivittäisestä raudan saantisuosituksesta).

KÄYTTÖ/KUINKA PALJON RAUTAA PÄIVÄSSÄ?

Raudalla täydennetty lastenruoka on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja sopii kaikille lapsille, myös heille, jotka käyttävät myös rautavalmistetta. Raudalla täydennetty lastenruoka auttaa varmistamaan päivittäisen riittävän raudan saannin. Ensimmäisen kolmen ikävuoden aikana raudalla täydennetty ruoka olisi hyvä olla päivittäisen ruokavalion osana.

Syö kylmänä tai lämmitä. Sekoita ennen käyttöä. Kaikki puurot sopivat myös isommille lapsille ja aikuisille. Raudalla täydennetyt puurot ovat rakenteeltaan paksumpia ja ovat erinomainen aamu- ja iltapala myös taaperoille. Jo isommille lapsille käytä raudalla täydennettyjä puuroja itsetehdyn puuron päälle hillon sijaan. Näin nostat huomattavasti puuron raudan pitoisuutta.

Raudan tarve muuttuu iän myötä ja on suurempi tytöillä, joilla on alkanut kuukautiset.

Jo olemassaolevien rautaongelmien hoitoon tarvitaan rautavalmisteita. Meidän tunnetut rautavalmisteet löydät TÄSTÄ.

IMEVÄISIKÄISET JA TAAPEROT

6 MG

10-17-VUOTIAAT TYTÖT

11-15 MG

10-17-VUOTIAAT POJAT

11 MG

VERKKOKAUPPAAN