MIKSI RAUDALLA TÄYDENNETTY?

Imeväisikäisillä ja taaperoilla tyhjät rautavarastot ovat yleisin ravitsemukseen liittyvä ongelma. Myös tytöillä, joilla on alkanut kuukautiset, on raudan tarve isompi ja rautavarastot usein tyhjät.

Useissa maissa imeväisikäisille ja taaperoille suositellaan raudalla täydennettyjä ruokia raudan riittävän saannin varmistamiseksi.

Rauta imeytyy ruuasta ja ravintolisistä vain pienissä määrissä – tämä on meidän elimistön normaali toiminta. Kasviperäisestä raudasta imeytyy keskimäärin 10% ja eläinperäisestä raudasta noin 25%.

Imeväisikäisten ja taaperoiden ruokamäärät ovat usein pieniä ja hyvin usein lapset valitsevat tarkasti, mitä he haluavat syödä. Lapsen ensimmäisen elinvuoden aikana ruoka sisältää hyvin niukasti rautaa, koska kiinteä ruoka koostuu pääosin vihanneksista, hedelmistä ja puurosta. Kalan ja lihan määrät ovat pieniä. Jos äiti ei ole raskauden aikana käyttänyt rautalisää, lisää sekin lapsen alhaisen rautavaraston riskiä.

Raudalla täydennetty lastenruoka eroaa tavallisesta lastenruuasta vain siltä osin, että siihen on lisätty rautaa päivittäisen raudan tarpeen tyydyttämiseksi. Ruuan makuun tämä rauta ei vaikuta lainkaan. Päinvastoin, raudalla täydennetyt luomu puurot ovat rakenteeltaan miellyttäviä ja erittäin herkullisia – kaikki reseptit ovat myös meidän lasten hyväksymiä! 🙂

Hyvää ruokahalua!

Raudalla täydennetty

Meidän lastenruokiin on lisätty rautaa lasten riittävän raudan saannin varmistamiseksi. Yhdestä purkista puurosta saa mausta riippuen 3,2-4,3 mg rautaa, joka on 53-72% päivittäisestä raudan saantisuosituksesta imeväisikäisille ja taaperoille.

KÄYTTÖ/KUINKA PALJON RAUTAA PÄIVÄSSÄ?

Syö kylmänä tai lämmitä. Sekoita puuro ennen käyttöä. Kaikki lastenruuat sopivat myös isommille lapsille ja aikuisille. Raudalla täydennetyt puurot ovat rakenteeltaan paksumpia ja ovat erinomainen aamu- ja iltapala myös taaperoille.

Raudan tarve muuttuu iän myötä ja on suurempi tytöillä, joilla on alkanut kuukautiset.

Kun lapsella on diagnosoitu alhainen varastoraudan taso ja usein myös hemoglobiini on laskenut, pelkästään raudalla täydennetty ruoka ei riitä. Silloin tarvitaan lisäksi myös rautavalmisteita. Meidän tunnetut rautavalmisteet löydät TÄSTÄ.

6 KK – 9-VUOTIAAT

6-9 MG

10-17-VUOTIAAT TYTÖT

11-15 MG

10-17-VUOTIAAT POJAT

11 MG

LASTENRUOKA VERKKOKAUPASSAMME