
Acerola-kirsikka
Acerola-kirsikka sisältää runsaasti luonnollista C-vitamiinia. Tuotteessamme käytettävä luomu pakastekuivattu Acerola-kirsikkajauhe sisältää luonnollista C-vitamiinia jopa 20%. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä suolistossa.
Rauta on hemoglobiinin ainesosa. Hemoglobiinin tehtävä elimistössä on kuljettaa happea. Elimistön matalat rautavarastot voivat aiheuttaa väsymystä, heikkoutta, hengenahdistusta, kalpeaa ihoa, sydämentykytystä, huimausta, ärtyvyyttä ja vakavan raudanpuutteen seurauksena myös ylävartalon kipuja. Erilaisia oireita on paljon ja tietty oire ei aina välttämättä tarkoita raudanpuutetta.
Raudanpuute on nykyään hyvin tavallista ja riskiryhmään kuuluvat etenkin hedelmällisessä iässä olevat naiset, raskaana olevat, vanhukset ja myös lapset. Runsaasti lehmänmaitotuotteita käyttävät ihmiset ovat myös raudanpuutteen vaarassa, koska kalsium ja lehmänmaitoproteiini kaseiini vähentävät raudan imeytymistä.
Käytämme tabletin muodossa ravintolisissä C-vitamiinina luomuacerolaa eli hapankirsikkaa ja lasten siirapissa luomuappelsiinia. Yleensä rautapreparaateissa käytetään C-vitamiinina keinotekoista askorbiinihappoa. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä.
Tuotteet ovat valmistettu ilman keinotekoisia lisä-, säilöntä-, väri- ja makeutusaineita ja eivät sisällä laajasti käytettyä magnesiumstearaattia. Tuotteet eivät sisällä laktoosia, kaseiinia, hiivaa, soijaa, GMO-ta, maissia, liivatetta eikä eläinperäisiä raaka-aineita ja ovat luonnollisesti gluteenittomia.
Nôgelin ravintolisät ovat kehitetty Virossa yhteistyössä johtavan luonnollisten ravintolisien tuottajan kanssa ja kaikki tuotteet myös valmistetaan Virossa. Teemme myös yhteistyötä lääkäreiden ja yliopistojen kanssa.
Jokaisen tuotteen ostosta lahjoitamme 5 senttiä hyväntekeväisyysjärjestö Kummit ry:lle.
Käytämme ainoastaan luonnollisia raaka-aineita, jotka ovat viljelty ilman keinotekoisia kasvinsuojeluaineita ja lannoitteita. Nokkonen on Viron luonnossa kasvanut nokkonen ja samalla tavalla kuin muutkin meidän raaka-aineet – laboratoriossa tarkistettu, joten voimme taata parhaan mahdollisen raaka-aineen ja laadun.
Meidän oma virolainen nokkonen on erinomainen superruoka, joka sisältää erilaisten kivennäisaineiden ja vitamiinien lisäksi myös paljon rauta ja C-vitamiinia. Rauta-ravintolisissä nokkonen on luonnollisena täyteaineena. Yhteistyössä Viron Maatalousyliopiston kanssa olemme tutkineet nokkosen puhtauden ja laadun.
Emme käytä tuotteissamme magnesiumstearaattia emmekä muita eläinperäisiä raaka-aineita, joten kaikki rauta-ravintolisät sopivat myös vegaaneille.
Kaksiarvoisia rautapreparaatteja (esim. bisglysinaatti) on parasta ottaa aamuisin tyhjään vatsaan, silloin imeytyminen on tehhokkainta. Joillakin ihmisillä rauta voi aiheuttaa pahoinvointia tai vatsakipuja – silloin voi annostella rautaa kevyen aterian kanssa (samanaikaista kahvin, teen ja maitotuotteiden käyttöä tulisi välttää). Imeytyminen on silloin hieman heikompi. Lasten rautasiirappi sopii vauvoille 6 kk:sta alkaen. Lue lisää raudan annostelusta TÄSTÄ.
Älä käytä rautaa seuraavien ruoka-aineiden kanssa: kahvi, tee, lehmänmaitotuotteet ja runsaasti kalsiumia sisältävät ruoka-aineet. Kofeiini, tanniini, kalsium ja myös lehmänmaitoproteiini kaseiini vähentävät merkittävästi raudan imeytymistä. Raudan ja kilpirauhashormonin tyroksiinin annostelun välillä on hyvä jättää jopa 4 tuntia. Voit ottaa rauta-ravintolisän mehun tai veden kanssa (mehu neutraloi hyvin raudan metallista makua) – kaikki Nôgelin rauta-ravintolisät sisältävät optimaalisen määrän C-vitamiinia ei-hemi-raudan imeytymisen tehostamiseksi ja oksidatiivisen stressin (vapaa raudan määrä) pienentämiseksi.
Vältä kahvia, teetä, lehmänmaitotuotteita ja kalsiumilla täydennettyjä elintarvikkeita 1 tunti ennen ja 2 tuntia raudan annostelun jälkeen (myös silloin kun syöt raudanpitoista ruokaa, ei vaan rauta-ravintolisien aikana).
Raudan suositeltava vuorokausiannos Suomessa on aikuisille naisille 15 ja miehille 9 mg, raskaana oleville 15 mg (ruokavaliolla voidaan tyydyttää vain puolet raskauden aikaisesta raudantarpeesta, puolet on saatava elimistön rautavarastoista tai rautalisästä) ja lapsille 8-15 mg. Elimistön alhaisen varastoraudan tapauksessa suositeltava vuorokausiannos ei riitä. Silloin annostellaan rautaa säännöllisesti rautahoidon aikana. Ennen rauta-ravintolisien käyttöä suosittelemme mittaamaan muiden raudanpuutteen diagnosointiin liittyvien testien lisäksi veren ferritiinitason ja konsultoimaan yleislääkärin tai kätilön kanssa. Lue raudan annostelusta tarkemmin TÄSTÄ.
Acerola-kirsikka sisältää runsaasti luonnollista C-vitamiinia. Tuotteessamme käytettävä luomu pakastekuivattu Acerola-kirsikkajauhe sisältää luonnollista C-vitamiinia jopa 20%. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä suolistossa.
Rautabisglysinaatilla on korkea biosaatavuus ja se on raudan orgaaninen kelaatin muoto, joka imeytyy muuttumattomana suolistossa. Sen ansiosta se on yksi parhaiten imeytyvistä rautasuoloista. Rautabisglysinaattia käyttävät yleensä laadukkaiden ravintolisien valmistajat ja se ei aiheuta tavallisesti vatsavaivoja. Lue tarkemmin TÄSTÄ.
Karnaubavahaa saadaan Brasiliassa kasvavasta palmun lehdistä. Se on kasviperäinen vaha, mitä käytetään paljon myös elintarviketeollisuudessa. Tuotteessamme käytetään karnaubavahaa voiteluaineena, koska ilman sitä tabletit juuttuisivat koneeseen. Karnaubavaha ja palmuöljy eivät ole sama asia. Lue tarkemmin TÄSTÄ.
Nokkonen on erinomainen superruoka, joka sisältää erilaisten kivennäisaineiden ja vitamiinien lisäksi myös paljon rautaa ja C-vitamiinia. Nokkosta pidetään yhtenä tärkeimmistä syötävistä taimista sen kivennäisaineiden ja vitamiinien ansiosta. Tuotteessamme käytämme virolaista ljuomu villinokkosta yhtenä luonnollisena täyteaineena, jonka kivennäisaineiden ja raskasmetallien pitoisuus on yhteistyössä Viron Maatalousyliopiston kanssa tutkittu. Lue nokkosesta tarkemmin TÄSTÄ.
Klorella eli vihreä levä on superruoka, joka sisältää klorofylliä eniten maailmassa – siitä tulee myös klorellan kaunis vihreä väri. Klorella sisältää runsaasti rautaa ja C-vitamiinia ja sopii erinomaisesti meidän rauta-ravintolisiin sen ravintoainesisällön vuoksi. Tuotteissamme käytetään Korean klorellaa, joka on erittäin korkealaatuinen klorella-jauhe.
Siirapissa käytetään luomu appelsiinitäysmehutiivistettä luonnollisen C-vitamiinin lähteenä. C-vitamiinin pitoisuus on laboratoriossa tutkittu.
Rautabisglysinaatilla on korkea biosaatavuus ja se on raudan orgaaninen kelaatin muoto, joka imeytyy muuttumattomana suolistossa ja sen ansiosta se on yksi parhaiten imeytyvistä rautasuoloista. Rautabisglysinaattia käyttävät yleensä laadukkaiden ravintolisien valmistajat ja se ei aiheuta tavallisesti vatsavaivoja. Lue tarkemmin TÄSTÄ.
Siirapissa käytetään luomu päärynätäysmehutiivistettä, joka antaa siirapille sen makean maun.
Kotimaisesta tutkitusta luomu villinokkosesta valmistetaan nokkostee itse. Nôgelin luomu villinokkonen on erittäin puhdas raaka-aine, joka on kerätty valtion luomusertifioiduilta aloilta.