B12-vitamiini eli kobalamiini
Käytämme tuotteissa B12-vitamiinin aktiivista ja hyvin imeytyvää metyylikobalamiinia, jota pidetään turvallisimpana muotona imeväisille, lapsille, imettäville ja raskaana oleville. Tuotteissa käytetty metyylikobalamiini on ympäristöystävällisesti valmistettu ja yksi puhtaimpia B12-muotoja – patentoitu MecobalActive®.
Yksinkertainen lisäaineeton resepti
B12-tipat sisältävät vain kolmea ainesosaa: puhdistettu vesi, metyylikobalamiini eli B12-vitamiini ja tipan luomusitruunamehua tuotteiden säilyvyyden takaamiseksi. Metyylikobalamiini on pinkkiä, mistä tulee myös tuotteiden pinkki väri. Pinkki väri myös vähentää tuotteiden aliannostelua (jos tippa menee suusta ohi).
Kehitetty ja valmistettu Virossa
B12-tipat ovat pitkäaikaisen tuotekehityksen tulos ja kaikki tuotteet valmistetaan Virossa.

Annostelu
B12-tippoja voi annostella kahdella eri tavalla: kielelle ja niellä alas suoliston kautta imeytymiseksi tai kielen alle limakalvojen kautta imeytymiseksi (jos suolen kautta imeytyminen on häiriintynyt tai vähentynyt).
5 senttiä Kummit ry:lle
Hyväntekeväisyys on Nôgelin yksi tärkeimpiä arvoja. Jokaisen tuotteen ostosta lahjoitamme Suomessa hyväntekeväisyysjärjestö Kummit ry:lle 5 senttiä.
Kaksi eri vahvuutta
Vauvojen ja lasten B12-tippojen 1 tippa sisältää 100 μg B12-vitamiinia. B12-vitamiinin alhaisen pitoisuuden ansiosta lääkäreillä on helpompi tehdä annosteluohjeita ja annosteluvirheiden riski (ali- ja yliannostelussa) on pienempi. Koko perheen B12-tippojen 1 tippa sisältää 500 μg B12-vitamiinia. Esim. rintamaitovauvojen (rintamaidon vähäinen B12-vitamiinin pitoisuus) B12-puutteen hoidon yleinen annostelu on 500 μg/pv sekä vauvalle että äidille noin kuukauden ajan, jonka jälkeen arvot tarkistetaan uudelleen. Vauvalle voi annostella 5 tippaa vauvojen B12-tippoja ja äidille 1 tippa koko perheen B12-tippoja.
B12-vitamiinin imeytyminen
B12-vitamiinista imeytyy aktiivisesti 2 μg ja lisäksi passiivisesti noin 1%. Ravintolisien tapauksessa, joissa B12-vitamiinin pitoisuudet ovat korkeita verrattuna ruokaan, tärkein tekijä on juuri passiivinen imeytyminen. B12-vitamiinin imeytyminen on erilaista verrattuna muihin B-ryhmän vitamiineihin. B12-vitamiinin täytyy ensin kiinnittyä mahalaukussa sisäisen tekijän glykoproteiiniin aktiivista imeytymistä varten ja vitamiini imeytyy pääosin ohutsuolen loppuosassa.