MIKSI KALSIUM ON TÄRKEÄ RAVINTOAINE?

Kalsium on meidän elimistön tavallisin solunsisäinen kationi eli positiivisella sähkövarauksella molekyyli, joka on erittäin tärkeä luuston osa. Aikuisella naisella on elimistössä kalsiumia noin 1000 g ja miehellä 1200 g, mistä 99% sijaitsee luissa ja hampaissa.

Kalsiumia tarvitaan rakenteellisin toimintoihin ja se on elimistön luuston, hampaiden ja muiden kudosten tärkeä aine. Lisäksi kalsiumia tarvitaan kudosten aineenvaihduntaan

takaamalla verisuonten seinämien normaalin läpäisevyyden, lihasten normaaliin työhön, veren hyytymisprosesseihin, verenpaineen ja veren kolesterolitason säätelyyn, munuaisten normaaliin toimintaan ja hermoimpulssien välitykseen. Tavallisin riittämättömän kalsiumin saantiin liittyvä ongelma on luiden pehmeneminen ja luukudoksen haurastuminen, joissa myös D-vitamiinilla ja K-vitamiinilla on tärkeä rooli.

K2-vitamiini vitaMK7®

Kalsiumin sitomista elimistössä edistää K2-vitamiini, joka auttaa pitämään luita normaaleina. Käytämme tuotteessa kliinisesti testattua patentoitua K2-vitamiinia, joka on valmistettu biofermentoinnin avulla ilman kemiallisia yhdisteitä. K-vitamiini on tunnettu veren hyytymistä edistävistä vaikutuksista, mutta nyt tiedetään, että K-vitamiinia tarvitaan myös luiden terveyteen. Tuotteessa käytetty kliinisesti testattu K2-vitamiini suurentaa luiden mineraalitiheyttä ja tukee sydämen ja verisuonten toimintaa [2] [3].

[2] Geleijnse JM, Vermeer C, Grobbee DE, et al. Dietary intake of Menaquinone is associated with a reduced risk of coronary heart disease: the Rotterdam Study. J Nutr. 2004.

[3] Beulens JW, Bots ML, Atsma F, Bartelink ML, Prokop M, Geleijnse JM, Witteman JC, Grobbee DE, van der Schouw YT. High dietary menaquinone intake is associated with reduced coronary calcification. Atherosclerosis 2009.

-26%
INNOVATIIVINEN KALSIUM + PATENTOITU K2
TASON YLLÄPITOON 1 V ALKAEN

KÄYTTÖ

Toisin kuin muut kalsiumsuolat, kalsiumsitraattimalaattia voi käyttää sekä tyhjään vatsaan että myös aterian kanssa. Kalsium imeytyy parhaiten kun kerta-annos jää alle 500 mg. Tarvittaessa lisää kapseleiden päivittäistä määrää.

AIKUISET

800-900 MG

ODOTUS- JA IMETYSAIKA

900 MG

LAPSET

550-900 MG

Käytä kalsium+K2 ravintolisää suurentuneen kalsiumin tarpeen tyydyttämiseen tai kun ruuasta saatavat kalsiumin määrät eivät ole riittävät. Kalsiumia käytetään myös lääkärin suosituksesta luukudoksen muutosten takia. Kalsiumia ei tarvita isoina annoksina – kalsiumia kannattaa käyttää sen verran, että päivittäinen saanti toteutuisi.

KALSIUM+K2-VITAMIINI VERKKOKAUPASSA