MEISTÄ

Nôgel perustettiin vuonna 2017 innovaatiprojektin jälkeen yhteistyössä Viron Maatalousyliopiston kanssa kun kahdella virolaisella tytöllä – Lauralla ja Birgitillä – oli haasteita elimistön rautavaraston täydentämisen kanssa, laadukkaita ja tehokkaita rautapreparaatteja oli markkinoilla vähän saatavilla. Siitä syntyi idea kehittää Virossa rauta-ravintolisä, jossa parhaan biosaatavuuden rautabisglysinaatin lisäksi olisi käytetty vain neljää luonnollista ainesosaa.

Arvostamme raaka-aineiden puhtautta ja luonnollisuutta, joten meidän päätös oli käyttää ainoastaan ilman keinotekoisia kasvinsuojeluaineita ja lannoitteita viljeltyjä raaka-aineita. Samaan aikaan vaikutti luonnolliselta pakata ravintolisä ympäristöystävälliseen pakkaukseen. Tuotekehitys jatkuu kovaa vauhtia. Lisäsimme kaikille tuotteille vielä kivan ominaisuuden  – jokaisen tuotteen ostosta lahjoitamme 5 senttiä Lastenklinikoiden Kummit ry hyväntekeväisyysjärjestölle. Hyväntekeväisyys on Nôgelin brändin yksi tärkeimmistä arvoista.

Tiesitkö, että …

viroksi nokkosen kansankielinen nimi on nogulane? Siitä tulee myös Nôgelin nimi.​

 

KEITÄ ME OLEMME?

 

LAURA

Ensimmäisen kerran aloin käyttää rauta-ravintolisää sen jälkeen kun verikokeissa selvisi, että ferritiinitaso on matalahko. Erilaisia rautapreparaatteja oli markkinoilla paljon, joten päätin ensin selvittää, millaista raudan muotoa suositellaan eniten ja miksi. Koska Nôgelilla oli samaan aikaan käynnissä nokkosaiheinen projekti yhteistyössä Viron Maatalousyliopiston kanssa, syntyi idea luoda laadukas rauta-ravintolisä yhteistyössä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Kaikki sai alkunsa yhdestä rauta-ravintolisästä.

Kokemukseni Nôgelin kanssa

Käytin raskauden aikana meidän ensimmäistä 20 mg rauta-ravintolisää (annosta lisäten) – hemoglobiini- ja ferritiinitasot pysyivät hyvinä koko raskauden aikana ja jälkeenkin. Toisen raskauden aikana käytin jo Superrautaa. Lisäksi hyllyltäni löytyvät D3-tipat eri vahvuuksina koko perheelle.

Koulutukseni

Asun Suomessa ja opiskelen aikaisempien taloustieteiden opintojen lisäksi tällä hetkellä ravitsemustieteitä – vitamiinien ja kivennäisaineiden aineenvaihdunta on vain pieni osa siitä (bio)kemian, biologian ja fysiologian maailmasta. Ravitsemustieteiden lisäksi opiskelen Itä-Suomen Yliopiston avoimen yliopiston biolääketieteen yksikössä.

MINULLA KÄYTÖSSÄ

Birgit

Aloin käyttää rautapreparaatteja ensimmäisen kerran teini-iässä, kun yleislääkäri määräsi vahvat rautapillerit . Koko rautakuurin aikana minulla oli pahat vatsavaivat, mutta silloin jätin ne huomaamatta, koska ajattelin, että vatsakivut ovat tavallinen sivuvaikutus. Vasta vuosia myöhemmin, kun minulla oli sama ongelma, selvitin asiaa. Vuonna 2017 Lauralla ja minulla tuli idea – kehittää sellainen rauta-ravintolisä, jonka ainesosalistan jokainen ymmärtää. Silloin alkoi jännittävä tuotekehityksen vaihe ja tuotekokeilut. Jos sinulla on samanlainen ongelma kuin minulla oli, kokeile Nôgelin rauta-ravintolisiä.

Kokemukseni Nôgelin kanssa

Käytin raskauden aikana Rautaa 30 mg – perusverenkuva ja varastorauta olivat kunnossa ja oloni hyvä koko raskauden aikana. Nyt käytän D3-tippoja – vauvalla tietysti vauvojen versio.

Koulutukseni

Olen valmistunut Tallinnan Terveydenhuollon Korkeakoulusta, jossa opiskelin terveyden edistämistä, jonka fokuksena on ihmisen päivittäiseen käyttäytymiseen vaikuttavat tekijät ja niiden vaikuttaminen.

MINULLA KÄYTÖSSÄ

HANNA

Liityin Nôgelin tiimiin vuonna 2020. Tehtäväni on kouluttaa Viron lääke- ja apteekki-alan henkilökuntaa. 

Kokemukseni Nôgelin kanssa

Käytän päivittäin 1200 IU D3-tippoja.

Koulutukseni

Opiskelen Tarton Yliopistossa proviisoriksi – lääkeasiantuntijaksi, jolla on ainutlaatuiset tiedot erilaisista lääkkeistä. Proviisori on hyvä yhteistyökumppani lääkäreille, jolla on myös lääkkeiden teknologiaan ja valmistukseen liittyvät tiedot.

 

MINULLA KÄYTÖSSÄ